29 Ekim 2007 Pazartesi

Panda pasta

29 ekim Cumhuriyet bayraminiz kutlu olsun....

Oncelikle herkese merhabalar...Bu aralar okulum nedeniyle yogum oldugum icin panda pastanin tarifini geciktirdim bunun icin hepinizden ozur dilerim. Bu arada yazdiginiz o guzel yorumlariniz icin hepinize teker teker tesekkur ederim..Okuduyum zaman hepsi bana ayri bir mutluluk veriyor. Onlarida birazdan zaten yanitliyacam.

Cikolatali bir pasta gorduyumuzde adi genelde cikolata kelimesiyle ya baslar yada biter. Ama bu seferki pastamizin adi Panda pasta. Benim cok sevdiyim pastalardan birtanesi olan panda pastanin tarifi arkadasimin yengesi olan sevgili Oznur hanima ait. Oznur teyzecim bu nefis tarifin icin burdan sana cok tesekkur ederim.
Panda pastayi buzlukta dondurduktan sonra yediyimiz icin cikolatali dondurma gibi agizda tad birakiyor onun icin kesinlikle yapmanizi tavsiye diyorum.

Asil tarifte 1 su bardagi kuru uzumde var ama ben kulanmiyorum ve yapilisi cok kolay olan bu pastanin tarifini simdi veriyorum;

Malzemeler:
* 1 1/2 su bardagi sut
* 1 paket kakaolu toz kremsanti (icinden 2 poset cikiyor,beyaz kremsantide kulanabilirsiniz)
* 3 paket çiftekavrulmus kakaolu potibor biskuvi (450 gr)
* 1/2 su bardagi dovulmus ceviz
* 1/2 su bardagu dovulmus badem
* 1 su bardagi dovulmus findik

pastanin uzeri icin:
* cikolatali krema
* dovulmus ceviz

Yapilisi:
Biskuvileri derin bir kabin icinde kirin. Baska bir kapta toz krem santi ve soguk sutu mikserle iyice cirpin. Kremsanti, badem findik ve ceviz içini biskuvilerin uzerine ekleyip karistirin. Pastanin kalibimizdan kolaylila cikmasi icin ortasi delik yuvarlak kek kalibimizin icini strec film ile kaplayin. (eyer ortasi delik kek kalibiniz yoksa bir su bardagini ters çevirip kalibimizin ortasina koyup strec film ilede kapliyabilirsiniz). Karisimi kabin icine yayip kasikla duzeltin. Buzlukta 2-3 saat bekletin.
Bu arada uzeri icin cikolatali krema pisirin. Karistirarak ilinmasini saglayin. Kalibi buzluktan cikarip servis tabagina ters cevirin. Uzerinden strec filmi cikarin. Ilik pasta kremamizi uzerine gezdirin ve 2 saat bulzukta gine bekletin. Buzluktan cikarttiktan sonra dovulmuz ceviz ile susleyip servis yapin. Hepinize afiyet olsun ....

24 Ekim 2007 Çarşamba

Kirmizi lahanali salata

Sehitlerimize Allahtan rahmet ,basta aileleri olmak uzere tum ulusumuza bassaglıgı,yaralı askerlerimize de acil sifalar diliyorum...


Malzemeler:
*1 adet kırmızı lahana
*3 adet havuc
* yarim limon
* tuz
* siviyag
* yarim demet maydanoz

Yapilisi:
Lahanayi ve havucu rendeleyin sonra içine tuz ve limon sıkın. Ustune biraz siviyag gezdirdikten sonra iyice yakinmis ve kiyilmis maydanozu salatamizin ustune yaydiktan sonra servis yapin.Afiyet olsun...

18 Ekim 2007 Perşembe

Cikolatali yas pasta

Zeynebin bu seneki ilk yasgununu iki deva kutladik.
Canim annemle birlikte dun gine kollari sivadik ve gelen misafirlerimize birbirinden guzel seyler hazirladik. Pasta benim ilgi alanima girdiyi icin yas pastayi yine ben hazirladim. Genelde yas pastalar icin hazir satilan pandispanyalardan alip kulanirdim. Ama bu sefer sevgili Burcu ablanin sitesinde tarifini vermis oldugu pandispanyada bir iki deyisiklik yapip, deneyip çok memnun kaldim. Pandispanyam cok guzel kabardi ve tam istediyim yumusakliktada oldu bunun icin burdan sevgili Burcu ablaya bu guzel tarifi bizlerle paylastigi icin tesekkur ediyorum.


Benim pasta kalibim 28 cm'lik oldugu icin malzemeleri biraz fazla kulandim.

Pandispanya için malzemeler:

* 7 yumurta
* 2 su bardagi seker tozu
* 2 su bardagi un
* 200 gr. bitter cikolata
* 1 paket vanilya
* 1 paket kabartma tozu
* 50 gr. tereyagi
* 3 yemek kasigi kakao



uzeri icin:

* 1 paket sivi kaymak
* 2 paket krema sertlestirici
* 100 gr. sutlu ve bitter cikolata

Hazirlanisi:

Yumurta ve seker tozunu bir kabin icerisinde cirpalim. Un, kakao ve kabartma tozunu eleyelim. Cikolatamizi benmari usulu eritelim. Cirpmakta oldugumuz yumurta ve sekerli karisimin icerisine eritmis oldugumuz cikolatamizi ilave edip cirpalim. Tereyagimizi'da ekleyip iyice cirpalim. En son elediyimiz un,kakao ve kabartma tozunu da ilave edip tahta kasikla cirpalim. Bu karisimi pasta kalibimizin icerisine doktuksen sonra onceden isinmis 180 derecelik firinda yaklasik 1 saat pisirelim.

Pandispanyayi bir gun oncesinden yapip bekletelim. Ertesi gun pandispanyamizi dorde bolelim ve cikolatali kremayi hazirlayip herbir katina surelim. Pandispanyanin ortadaki iki katin arasina dilimlenmis muzlari yertestirelim. Pastamizi kalan kremayla siviyalim. Parcalanmis cikolatayla pastamizin etrafini siviyalim. Kaymak ve krema sertlestiriciyi cirpalim ve sikma torbamiza koyup 15 dakika buzdolabina kaldiralim. Beyaz kremamizi buzdolabindan cikaralim ve pastamizin ustune yuvarlak sekiler yapalim. Sutlu ve bitter cikolatalarimizi rendeleyip pastamizin ortasina bitter ve kenarlarinada sutlu cikolata serpistirelim. Afiyet olsun















Pastanin tadina doyamadik ama halinden anlasildigi gibi en cok beyenen tabiki ablasinin bitanesi oldu...

12 Ekim 2007 Cuma

Sevgi tatlısı

Evet bir Ramazan daha bitti ,ve simdi "bayram zamani " diyince akla neler geliyor acaba; sabahları demli bir çay, su boregi, zeytin yagli sarmalar, tatlilar,bayram şekerleri, şeker isteyen çocuklar, bir telaş bir koşturmaca. Bayram programları, kolonya ikramları, bayram harçlıkları, ev gezmeleri, kısa hal hatır sormalar, el openlerin çok olsunlar ve daha bir dolu kucuk ayrıntı.....

Mübarek Ramazan Bayramını sevdiklerinizle beraber sağlıklı ve huzur içinde geçirmenizi dilerim...


Geçen gun çayin yanina ne yapsam ne yapsam diye dusunurken aklima sevgi tatlisi geldi. Hamuru cok kolay oldu ama serbetin kivami beni baya ugrastirdi. Sevgi dolu bu guzel tatlinin tarifi;

Malzemeler:

* 1 su bardagi yogurt
* 1 su bardagi sıvıyag
* 1 paket margarin (ama ben bunun yerine tereyag kulandim)
* aldığı kadar un
* 1 paket kabartma tozu
* 1 Adet yumurta
* 2 su bardagı iri dovulmus ceviz
* 3 yemek kasigi tarçin


Serbeti için :

*5 su bardagı tozseker
*3 su bardagı su
* yarım limon suyu

Yapilisi:

Oncelikle tatlinin serbetini hazirlayin ve sogumaya burakin. Serbet ne fazla sulu, ne de fazla koyu olmalıdır.
Bir kabin icinde ceviz ve tarçin hariç butun malzemeleri karistirin. Kulak memesi yumusaklıgında bir hamur elde edene kadar yogurun.Daha sonra hamuru 3 yada 4 parçaya ayırın. Ayirdigimiz parcalari bir merdane yardimi ile acin.
Açtıgınız hamura iri dovulmus ceviz ve tarcini yayın.
Rulo biciminde katlayın.
Diger hamurları da bu sekilde katlayıp, parmak kalınlıgında kesin ve tepsiye dizin.
Onceden ısıtılmıs 180 derecelik fırında 30 dakika pisirin.
Hazırlayıp soguttugunuz serbeti tatlıların uzerine dokup, servis yapın. Afiyet olsun...

4 Ekim 2007 Perşembe

Semizotu salatası

Soframizdan eksik etmemiz gereken salatalarimizdan birisi olan semizotu salatasinin tarifi;


Malzemeler:

*1 bag semizotu
* 3 salatalık
* 2 dis sarımsak
* ½ demet dereotu
*3 kase suzme yogurt
* 1 su bardagi dovulmus çeviz
* tuz

Yapilisi:

Semizotunu,dereotunu ve salataliklari bol suda yikayin. Semizotunu yıkadıktan sonra elinizle kuçuk kuçuk koparın.
Dereotonu dograyın ve salataliklarin kabuklarini soyun rendeleyin. Salataliklari rendeledikten sonra avucunuzun icinde sıkarak suyunu cikarin. Sarımsagi iyice rendeledikten sonra yogurtla karistirin. Semizotunu, dereotunu, sarımsakli yogurdu, tuz, dovulmus çevizi karıştırın ve servis tabagina aldiktan sonra üzerine dereotu serpin..Afiyet olsun.