21 Haziran 2009 Pazar
Hashasli tatli
Benim en sevdigim tatlilardan birtanesidir 'hashasli tatli'. Bir kac sene once Igdir'da yemis ve cok beyenmistim..Sevgili Zehra abladan almistin bu tarifi ve burdan ona bir kez daha tesekkur etmek istiyorum..Bu tatliyi sevmemin bir nedeni ise yerken citir citir hashas seslerin gelmesi.
Herkese iyi haftalar diliyorum ve hemen bu hafif ama leziz tatlinin tarifini veriyorum...
Malzemeler:
Kek icin:
4 yumurta
1 su br. seker
1 su br. sivi yag
1 su br. hashas
1 su br. irmik
1,5 su br. un
1,5 pkt. kabartma tozu
1 pkt. vanilya
Serbeti icin:
1,5 su b. tozseker
1,5 su b. su
Uzeri icin:
2 poset kremsanti
2 su bardagi sut
Ilk once yumurta ve seker iyice cirpilir daha sonra diger malzemeler karistirilip firinda pisirilir. Kek pistikten sonra sogutulur.
Serbeti dokulmus tatlinin uzeri kremsantiyle kaplanir.
Afiyet olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Cok nefis görünüyor, ellerine saglik canim.
selmacım ben hiç denememiştim bunu harika görünüyor mutlaka deneyeceğim ellerine sağlık canım sıcacık sevgiler
Yorum Gönder