21 Mart 2008 Cuma

Navruz Bayrami

Oncelikle Navruz bayraminiz kutlu olsun.. Bilmiyenler icin burda kisada olsa anlatmak istiyorum. Navruz yeni gun anlamindadir. Dort mevsimin birincisi olan ilk baharin baslangici, doganin uyandıgı gundur. Her sey yeni dogar, her sey yeni baslar, her sey taptazedir. Navruz, Turk dunyasının kuzeyinden guneyine, batisindan dogusuna kadar pek cogu muz tarafindan yaygin olarak kutlanan bahar bayramidir.
Navruz bayraminin, bir kutlama gunu olmasina sebep soylenen hikayeler sayisizdir. Ama genel bir inanıs vardır ki, o da baharin mujdeleyicisidir.
Navruzdan bir gun once baca bacadir bu gunde bayram hazirliklari yapilir; Evler temizlenir her sey bastan ayaga yikanır, herkes yakinlarina en degerli hediyeleri alir, yedi cesit meyveyi karistirip tepsiye dokulur (yedi levin meyvası) ve Nevruz bayraminda komsulara ve akrabalara dagitilir, sogan kabugu ile yumurta boyanir ve pisirilir. Ve bunun yani sira eylenceler ve Navruz festivalleri duzenlerinir...

Gelen yeni baharin hepimize hayirli ve bereketli olması dilegiyle...

18 yorum:

EZGi :)) dedi ki...

canım seninde nevruz bayramın kutlu olsun kocaman sevgiler

Kitchen Sweet Kitchen dedi ki...

'Nevruz' olarak biliyordum ben.orjinali 'navruz' mu acaba?Farsçadaki 'aruz' sözcüğü ile de bir alakası var mı merak ediyorum.
Herkesin nevruz bayramını kutluyorum:)

Kitchen Sweet Kitchen dedi ki...

Biraz araştırdım,Farsçada 'nev' yeni;'Ruz' ise gün anlamına geliyormuş.Yeni gün yani.Farsça bildiğimden değil.O dili öğrenen bazı arkadaşlarım sayesinde kulak aşinalığı oluştu o kadar.Sana da iyi haftasonları:)

Mutfak Havlusu dedi ki...

bahar güzeldir

insana coşku verir,sonbahar ne kadar hüzün taşırsa hayat ilkbaharda coşkunluk+müjdeler getirir..

umarım gelen bahar yeryüzüne mutluluğu sahte değil en gerçekçi ve yalın haliyle getirir..

Yaren dedi ki...

Selmacim seninde nevruzun kutlu olsun canim.Bahari bekliyoruz hala, her ne kadar bahar baslangici olsada burda dün kar yagdi yine:)Sayfanin rengi cok güzel olmus canim,en azindan senin sayfana bahar gelmis,hayirli olsun canim.Sevgiyle kal.

NiNo dedi ki...

kutlu olsun bahar bayramiiiiii

Adsız dedi ki...

canım bana defne de diyebilirsin zaten çoğu kişi adımı defne sanıyor.çok öptüm seni canım..

Unknown dedi ki...

Selma'cim ne guzel bilgilendirmissin bizi. Bende 21 Mart dogum gunuyle bir nevruzluyum bu arada :) Cok cok optum seni canim.
Sevgiler...

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

CANIM
Seninde nevruz bayramın kutlu olsun
Alttaki chesecake de bittim.Ellerine sağlık

bu arada etkinlik banneri sayfana çok yakışmış
sevgiyle kal

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Selmacığımm
sabah sabah öyle mutlu ettin ki beni o sıcacık yorumun İÇİN
SEVGİYLE KAL CANIM

capankizimutfakta dedi ki...

canim benim, yorumun icin saol. seni yeni gordum, blogun cok super, pastalarin felan harika. daha sonra detayli bakacagim kesinlikle. soruna gelince, het ligt eraan waar je woont. bana nerde oturdugunu yazarsan sana yardimci olmaya calisirim. ben vlaardingen'de oturuyorum vlak bij rotterdam. opuldun canik...

capankizimutfakta dedi ki...

canim benim, senin icin biraz arastirma yaptim, pasta malzemeleri alabilecegin dukkan konusunda. deventer cevresinde bulamadim ama internet uzeri siparis edebilecegin bazi yerler var. fiyatlar dukkanla ayni. benim bir arkadasimda ordan siparis etmis, guvenilir yani.en bilindik adres : http://www.deleukstetaartenshop.nl/ . orda hersey ama hersey var. bi bak. isine yarar umarim. bana haber verirsin oke ! opuyorum...

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

SELMACIM
MUTLU HAFTASONLARI CANIM
YENİ TARİFLERİNİ MERAKLA BEKLİYORUM

SEVGİYLE KAL

aysu dedi ki...

sevgili selmacım sizlerinde nevruz bayramınız kutlu olsun yaptıklarını belki yorum göndermeselerde annem ve gülay teyzemde yakından takip ediyorlar ımmm bak aferin ona ne güzel yapmış bravo diye yorum aldığını bilmeni istedim başarılarının devamı dileğimle öpüyorum

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Selmacım
o güzel düşüncelerin için çook teşekkür ederim
çok mutlu oluyorum senin yazdıklarınla
Allah zihin açıklığı versin canım
ben kusura bakmam:)
ama ara ara gel ziyaretime
beklerim
derslerin hafifleyincede yeni mamalar koymayı ihmal etme bloğuna

sevgiyle kal

Unknown dedi ki...

canim benim gecte olsa seninde nevruz bayramin kutlu olsun.
canim selmam iyidileklerin ve dualarinla yanimda oldugun icin cok ama cok tesekkur ederim.neyseki atlattik hayirlisiyla.. hasta olmayinca sagligin kiymetini bilmiyormusuz.
kucak dolusu sevgilerimi gonderiyorum.

EZGi :)) dedi ki...

selmcım geldim ben kocaman öptüm seni

Tijen dedi ki...

Yeni yıl yeni güzellikler getirsin!