1 Temmuz 2008 Salı

Miss gibi KUNEFE ve etkinlik



Tuzsuz hakiki kasarla yapilicak ve gayet sicak olacak.En sevdigim tatli,tereddutsuz ne kadar olursa yerim sanirim,yeterki kunefe olsun.
Diger tatlilarin arasinda peynirli oldugu icin farkliligini ortaya koyan ve antakya ile ozdeslesmis bir tatli cesididir.
Kunefeyi Hollandada her yerde bulmak mumkun deyil bu yuzden evde yapmak bize sart oldu.
Canim annem beni kirmayip bana o marifetli elleriyle miss gibi kunefe yapti ama cok guzel oldu.Canim annecigim seni cok seviyorum bunuda burda bir kez daha belirtmek istedim cunku anneler birtanedir..


Sevgili Huriye abla yani Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğinin 26'ci evsahibesi benide etkinlige davet ettiyi icin cok tesekkur ediyorum ve bende kunefemle seve seve katiliyorum..Huriye ablacim sana kolay gelsin.

Tarifini neredeyse herkes bilir ben iki cumleye sigdirdim ama detayli bilmek isterseniz yardimci olurum.
*İki kat tel kadayifin arasina tuzsuz ve yaglı taze peynir konularak yagda kizartilir. Uzerine serbeti dokup ve kirilmis findik/fistik serptikten sonra sicak sicak yenir..Afiyet olsun

12 yorum:

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Sevgili Selma, blogumu ziyaretin ve güzel yorumun için çok teşekkür ediyorum. Künefe de nefis görünüyor ellerine sağlık.

yaban mersini dedi ki...

künefeyi kim sevmez..ben bayılırım mesela..anneciğinin ellerine sağlık.slmlar.

Adsız dedi ki...

Merhaba güzel insan hayırlı sabahlar hayırlı günler sana.İyilerle ve iyiliklerle beraber sağlıklı berketli güzel bir gün geçirmen dileğiyle sevgiler.

kelebeklisaniyeler dedi ki...

Canim merhaba,etkinlige katildigin için çok tesekkür ediyorum,hele de künefeyle katildiysan bende çok severim sahane olmus,annecinin ellerine saglik çok tesekkur ediyorum ona,sabah sabah içim gitti görünce harika. Biliyorsun etkinlik iki hafta sürüyor bu zaman içerisinde baska tariflerle de katila bilirsin,simdiden çok tesekkür ederim canim. Tarifin yayinda.Sevgiyle kal.


AYRICA : PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ DERGİSİ ÇIKIYOR..Yayına Hazırlayanlarhttp://nasibim.blogcu.com/http://birdemliksohbet.blogspot.com/Sorumlu Müdür http://selmahlc.blogcu.com/Grafik Tasarım Düzenleme Yagmur İparSizde sununumuna özen göstererek hazırladığınız, leziz ikramlarınızın dergide yer almasını istiyorsanız porselendemlikdergi@hotmail.com adresine onay mesajı gönderebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey adınızı sitenizin adresini dergide yer almasını istediğiniz tarifin adını tarifin link adresini göndermeniz yeterli olacaktır:)
Örnek isim: SEVİL SAHİN
Site adı: http://birdemliksohbet.blogspot.com/
Tarif : SALATAYARIŞMASI
Link:http://birdemliksohbet.blogspot.com/search/label/SALATA%20YARI%C5%9EMASI%20TAR%C4%B0FLER%C4%B0

Sevil Şahin dedi ki...

MERHABALAR ARKADAŞIM 26. Ev sahibemiz olan HURİYE(KELEBEKLİ SANİYELER) arkadaşımıza olan destegin ve tarifin için bende Porselen demlik ailesi( http://birdemliksohbet.blogspot.com ) olarak teşekküre geldim .ELLERİNİZE SAGLIK
EMEGİNE SAGLIK GUZEL BİR HAFTA DİLERİM
Sevgilerimle SEVİL SAHİN

Sevil Şahin dedi ki...

künefeyi sevmeyen varmı ben tam anlamı ile bayılıyorumm nerde olursa olsun yerim harika olmuş bunu herkes yapamaz bence sen halkuladesin arkadaşım keyifli gunler

yapraksarma dedi ki...

canım harika bir kadayıf..bizim burada kadayıfı tuzsuz antep peyniriyle yaparlar ve harika olur ellerine sağlık

PORSELEN DEMLİK yepyeni bir etkinlik ile karşınızda… YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ-3 ZEYTİNYAĞLILAR http://porselendemlik.blogcu.com http://selmahlc.blogcu.com http://birdemliksohbet.blogspot.com http://yoresellezzetler.bloggum.com tarafından hazırlanmıştır etkinliğimizin yeni sahibesi www.yapraksarma.blogcu.com olarak 10/7/2008 ile 10/08/2008 tarihleri arasında 30 gün boyunca ben yapacağım konumuz:ZEYTİNYAĞLILAR anadolunun zengin sofrasını evlerimize sunmak,bizi biz yapan değerlerimizin hünerli ellerle bütünleştiği yemeklerimizin tarih kokan hikayelerini sunmak ve bu lezzetleri siz değerli dostlarımızla paylaşmak… sizde bu lezzet dolu maceraya davetlisiniz… eğer sizlerinde sofralarında yer bulan kendi yörenize ait bir tarifiniz var ise tarifinizi bize ulaştırabilir böylece bir yerlerde kalmış lezzetleri tüm dostlarınızla hem paylaşmış olacak hem de yörenizin kültür ve değerlerini tanıtmış olacaksınız yapmanız gereken şey; hazırladığınız yöresel yemeğinizi ismi ,yöre adı ,tarifi ve birkaç aşama ile çektiğiniz fotoğraf ile bloğunuzda yada sitenizde yayınlayıp daha sonra ev sahibine yorum ya da e-posta ile haber vermek örnek: isim:zeytinyağlı enginar dolması yöre adı:İzmir/ege yöresi buraya ise tarifimizin resmi ile beraber detaylı anlatımı gelecek şekilde… iletişim:www.yoresellezzetler.bloggum.com unutmayın tarifler sadece tarihi yöresel tarifler olmalıdır önemli:son zamanlarda bloglarda yaşanan sorunlardan dolayı böyle bir önlem almayı uygun bulduk etkinliğimiz ayrıca http://www.yapraksarmayapraksarma.blogspot.com/adresinde de yapılacaktır… HEPİNİZİ EV SAHİBESİ OLARAK DAVET EDİYORUM.BENİ YANLIZ BIRAKMAYACAĞINIZI UMUYORUM .SEVGİLERİMLE

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Selmacım
Anneciğinin ellerine sağlık.Künefeye bayılırım,bu saatte bile hiç sağıma soluma bakmadan yerim:)

sevgiyle kal

capankizimutfakta dedi ki...

BEN BU KUNEFEYI COK MERAK EDIP ESIMIN HATAYLI GELINLERININ ELINDEN YEDIM FAKAT COK AGIR GELDI. BASKALARINDAN DUYDUGUMA GOREDE COK LEZZETLI SAHANE BIRSEY, GALIBA BUNU TURKIYEDE HATAY YEMEKLERININ YAPILDIGI BIR RESTORANTDA YEMEK LAZIM...ANNENINDE ELLERINE SAGLIK.

zarpandit dedi ki...

hayırlı kandiller..(regaib)
bu kandili anlayıp yasamak dualarla gecirmek nasip etsin rabbim inşallah:)

capankizimutfakta dedi ki...

regaib kandilin mubarek olsun selmacim...

aysu dedi ki...

sevgili yasemin abla yaparda kötü mü olur hiç kendisi bir mutfak dehasıdır adeta baklavalar,su börekleri yemekleri öyle herkesin yaptığı gibi degil çok lezzetlidirselma diger kızlar böyle bir anneleri olduğu için ne kadar gurur duyalar azdır hepinizi öpüyor mutlu tatiller diliyorum künefe harika görünüyor