1 Mart 2009 Pazar

Kadayifli muhallebili Kup ve Etkinlik

Kadayifli muhallebili Kup

Bugunlerde televizyonda 'Yemekteyiz' adli program cok izleniyor. Elestirilerini pek vazla hazetmesemde ginede bazen izliyorum. Bir yarismacinin yapmis oldugu kadayifli muhallebi'yi bende deneyim dedim. Gercekten hafif bir tatli oldu denemenizi oneririm.
Hepinize neseli bir hafta gecirmenizi diliyorum ;)...


Sevgili Sevinc abla yani Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğinin 37.hafta
evsahibesi benide etkinliye davet ettiyi icin cok tesekkur ediyorum ve bende tatlimla seve seve katiliyorum..Sevinc abla sana kolay gelsin umarim etkinliye beklediyinden cok katilan arkadaslar olur.

Malzemeler:

150 gr tel kadayif
3 yemek kasigi tereyagi
4 yemek kasigi seker tozu

Muhallebi icin:

1 litre sut
3 yemek kasigi un
3 yemek kasigi nisasta
2 yemek kasigi tereyagi
7 yemek kasigi seker tozu
1 paket vanilya sekeri


Yapilisi:

Tel kadayifi didikleyerek ayirin. Buyuk bir teflon tavada tereyaginda acik kahverengini alana dek kavurun.Kadayiflar kizarinca icine toz seker ilave edip biraz daha kavurduktan sonra sogumasi icin kenarda bekletin. Kadayiflar boylece kucuk parcalara ayriliyorlar..

Bu arada diger ocakta muhallebiyi pisirin. Un ve nisastayi tereyaginda kavurun. Icine sutu ilave edip kivam alana kadar pisirin. Son olarak icine toz seker ve vanilya sekeri ilave edip mikserle 5 dakika cirpin. Kuplarin icine biraz kavrulmus kadayiftan koyun, uzerine biraz muhallebi yayin en son ustune gine kadayiftan ekleyin. Buzdolabinda 2-3 saat bekledikten sonra servis yapin...

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Canım bu güzel mis gibi tarifi almaya geldim.Ellerine sağlık Tebrik ediyorum seni bloğun çok güzel maşaallah tariflerinde tabi...
Desteğine teşekkür ediyorum yine beklerim.Her şey gönlünce olsun kardeşim.Sevgiyle...

Adsız dedi ki...

selam.bu tatlıyı hep tepside yaparım .böyle kuplarda çok şık olmuş...teşekkürler...sevgiyle kalın..

Adsız dedi ki...

Selma'cim, inan ki görüntüye resmen bayildim. Benim de merak ettigim bir tatli, böyle kuplarda olmasi da cok sahane bir fikir olmus, ellerine saglik tatlim.

Adsız dedi ki...

Kadayıflı muhallebinin methimi pek çok kişiden duydum.Kupta yapılan sunum çok hoş olmuş ellerinize sağlık.

Adsız dedi ki...

Selmacigim kadayif kuplari cok nefis gorunuyor ellerine saglik canim bende yemekteyiz programina arada takiliyorum bazen degisik tarifler oluyor orada gordugum susiyi denemistim nefisti:)
annem icin iyi dileklerine cok tesekkur ederim sagol varol canim.

Kucak dolusu SEVGİLER.