29 Mayıs 2008 Perşembe

Dolfinarium

Sali gunu staj gorduyum ilk okuldaki ogrencilerimle birlikte Dolfinarium'a gittik. Dolfinarium avrupa’daki en buyuk marin hayvanat bahcesi. Her saat basi degisik sovlar var. Morslar, yunuslar ve deniz aslanlari, sovlari ile insanlara eglenceli dakikalar yasatiyor. Golcukler ve akvaryumlari ziyaret edebiliyorsunuz.Yunuslarin insanlarla olmaktan buyuk zevk aldiklari bir gercek. Egitilmis yunuslarin gosterilerini saskinlikla izledim muthis bir duyguydu. Kesinlikle gidip gorulmesi gereken yerlerden bir tanesi..

Egitmenlerden birtanesi elinde balikla salanirken yunus baliginin kucuk baligi nasil yakaladigini merak ediyormusunuz? Iste size kisa bir goruntu..

Yunus baligi
Yunus baliklarin gosterileri bittikten sonra bir fotograf cekebildim..
Deniz aslani
Deniz aslani denizciyi öperken..

7 yorum:

Tijen dedi ki...

Selma'cığım,
Dediğin doğru, Hollanda'da tazesini bulman zor ama bazı dostlarımız konservesiyle de güzel şeyler yapıyorlar. Enginarlı tarif o kadar çok var ki, klasik zeytinyağlı enginar tariflerini bizim kızların sitelerinde görmüşsündür. Dene mutlaka. Konservesi tazesi kadar güzel olmaz sanki ama belli mi olur?

Yaren dedi ki...

Ayy canim ben yunuslari cok severim benim en cok sevdigim hayvandir.Onlarin showuna rastlamak da zordur.Orda olmayi isterdim.Güzel paylasimin icin tesekürler canim,sevgiyle kal:)

Ilker Erdem dedi ki...

Sevgili Selma, siteni dolastim ve cok begendim. Ben de Hollandada yasadim surekli ama dolfinariuma gitmek nasip olmadi daha. Belki cocuklarla birgun gideriz. Sevgiler

Adsız dedi ki...

etkinliğe davet

"PORSELEN DEMLİK yepyeni bir etkinlik ile karşınızda…YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ 2-ET YEMEKLERİ

http://porselendemlik.blogcu.com

http://selmahlc.blogcu.com

http://birdemliksohbet.blogspot.com

http://kadininmutfagi.blogcu.com tarafından hazırlanmıştır

etkinliğimizin ikinci ev sahibesi www.anemonunmutfagi.blogcu.com olarak 10/6/2008 ile 10/07/2008 tarihleri arasında 30 gün boyunca ben yapacağım konumuz:ET YEMEKLERİ



anadolunun zengin sofrasını evlerimize sunmak,bizi biz yapan değerlerimizin hünerli ellerle bütünleştiği yemeklerimizin tarih kokan hikayelerini sunmak ve bu lezzetleri siz değerli dostlarımızla paylaşmak…

sizde bu lezzet dolu maceraya davetlisiniz…

eğer sizlerinde sofralarında yer bulan kendi yörenize ait bir tarifiniz var ise tarifinizi bize ulaştırabilir böylece bir yerlerde kalmış lezzetleri tüm dostlarınızla hem paylaşmış olacak hem de yörenizin kültür ve değerlerini tanıtmış olacaksınız

yapmanız gereken şey;

hazırladığınız yöresel yemeğinizi ismi ,yöre adı ,tarifi ve birkaç aşama ile çektiğiniz fotoğraf ile bloğunuzda yada sitenizde yayınlayıp daha sonra ev sahibine yorum ya da e-posta ile haber vermek

örnek:

isim:adana kebabı

yöre adı:doğu akdeniz/adana

buraya ise tarifimizin resmi ile beraber detaylı anlatımı gelecek şekilde…

iletişim:kadininmutfagi@hotmail.com ya da www.anemonunmutfagi.blogcu.com

unutmayın tarifler sadece tarihi yöresel tarifler olmalıdır

tadinadoyamadım-dilek dedi ki...

Canımmm
Çok gzüel görüntüler.hele alttakifotoğraf ne tatlı öyle
paylaşımın için teşekkürler

sevgiyle kal

banu gökşin dedi ki...

yunusları bende çok severim çok guzeller paylasım için tesekkurler canım sevgiler..

serpil dedi ki...

Hıımm 19 yaşındasın ve bu kadar marifetlisin. Brova vallaha. Canım ziyaretin için teşekkür ederim. Aslında tarifli bir bloğumda var fakat, tarif yazmak artık zor geldiği için o blogu iptal edip, burada sadece yaptıklarımı resimlemeyi düşünüyorum. Pastalarına şöyle bir baktım ve hepsi birbirinden güzel, ellerine sağlık canım. Sevgiyle kal.