30 Temmuz 2012 Pazartesi

Hersey yerinde guzeldir!

cicek     Oncelikle hepinize Hayirli Ramazanlar demek istiyorum! Orucluk nasil gidiyor? "Iyi iyi" dediyinizi ve arkadan Emre Altug'nun 'siçak cok siçak..' sarkisini mirildandiginizi duyar gibiyim ahah...Elbette ki bu sicaklar bir cogumuzu zorluyor olabilir ama ginede bu mubarek ayin maneviyati bambaska guzel! Sadece oruc tutmak yada ibadet etmekle bitmiyorki hersey. Bence ozellikle bu ay kendimize ceki duzen verme yani arinma ayi diye dusunuyorum. Farkinda olmasakta deyistirmemiz gereken huylarimiz ve aliskanliklarimiz var. Ne yapmali? Teraziye cikip kendini tartmali, ama herzaman yaptigin gibi kilonu deyilde bu sefer tart: sabrini, sevgini, merhametini, ölç agzindan cikan kelimeleri.. Sonuc ne durumda? Kilo almis gibi moral bozuklugumu yoksa keyifler gayet yerinde mi?  Hepimizin kusurlari var onemli olan bunu bilip olumlu yonde deyistirmek, boylece belki daha huzurlu hayatimizi surdurebiliriz.

Ramazan ayi deyince benim aklima ilk gelenler; kalabalik iftar sofralarinda ezan sesini beklemek, sahurda davulun sesi ile uyanmak, kandilde tiklim tiklim olan camilerde yer bulma telasi, hep bir agizdan edilen dualar, bayrami sevdiklerinle ailenle beraber gecirmek ve daha bir sürü...
Hersey yerinde guzeldir! Yani guzel olan Ramazan ayinda bence Turkiyede olmaktir 'o' atmosferi solumaktir. Anlayacagınız uzere bana gine yol gorundu, bu sefer ins daha uzun olacak. Bir ay sonra yada belki tatilin arasinda yeni yazilarda bulusmak dilegiyle.. saglicakla kalin!

Hiç yorum yok: