22 Ağustos 2012 Çarşamba

Köye ziyaret...

IMG_5486 Öncelikle Ramazan Bayramınız mubarek olsun! Türkiye'de olupta ailemin yanında Bayramı tadmak meyer bambaşka bir duyguymuş.. Gaziantep'te olan olaylar bizleride cok üzdü, bu ülkeye kaybın ve acının yasanmadığı günler diliyorum!

Arefe günü rahmetli dedemin ve babaannemin köyünü ziyaret ettik.
IMG_5495

IMG_5500IMG_5504

Esenyay'la babaannemin köyü.. IMG_5544

 Esenyayla köyü
Babaannemin baba evini görmek icin yola yoyulduk..Esenyay'la köyüne vardığımızda babaannemgilin evlerinden eser yoktu yani anlıyacağınız üzere bom boş bir arazıyle karşılastık..aradan yıllar geçmis ve o dönemde evleri coktan ucmus gitmiş..Babaannem haliyle cok üzüldü neyseki koluna girip eskilerden bahsetmesini istediyimde biraz olsun mutlu oldu ;)

IMG_5618
Sonrakı durağımız rahmetli dedemin mezarını ziyaret etmek icin Akyaka Kücükdurduran köyü oldu...Bu köy bana hep huzur vermiştir, havası bile bir başkadır..

 IMG_5591IMG_5599
Evdıl dayı..

























 
Evdil dayı, rahmetli dedemin dayısının oğlu ve kopyası diyebilirim..

Köy yerinde haliyle fotoraf makinesi bulmak zor, o yüzden olsa gerek gittiyim akrabalarımızın evlerinde hic bir fotorafa raslayamadım..Fatma teyze bir günlük köy hayatını bana anlatırken 'nede çok zahmetli ve yorucu bir yaşantı' demekten kendimi alamadım.. Herşeyimize sükretmeliyiz ;)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bir başkadır benim memleketim :)