Bu pastayi gecenlerde yapmistim ama bir turlu yayinlamaya firsatim olmadi. Aslinda çok tariflerim ve çektiyim resimlerim var ama siteye eklemeye zamanim yok.Kremasi nedeniyle çok agir bir pasta ama tadi mukembel. Bu pastanin kremasinda Hollanda'da denilen kwark kulanilmakta. Ama eyer bulundugunuz yerde kwark yoksa suzme yogurt'da kulanabilirsiniz. Aslinda bu pastanin adi mandalinali kwarkli pasta ama ben bir iki deyisiklik yapip kayisili pasta yaptim. Bu tarifi de canim Gülderen teyzemden aldim ona burdan tesekkur ederim.
Malzemeler (kek için):
* 3 yumurta
* 3 yemek kasigi soguk su
* 1,5 çay bardagi toz seker
* 1 çay kasigi kabartma tozu
* 1,5 çay bardagi un
* 1,5 çay bardagi nisasta
* 1,5 çay bardagi toz seker
* 1 çay kasigi kabartma tozu
* 1,5 çay bardagi un
* 1,5 çay bardagi nisasta
kremasi için:
* 1 paket (500gr) kwark ,(bunun yerine suzme yogurt'da kulanabilirsiniz)
* 2 kutu síví krema
* 2 kutu síví krema
* 3 tane krema sertlestirici
* 2 paket vanilya sekeri
* 1 konserve kayisi
Hazirlanisi:
Yumurta, su ve seker tozunu mikser ile yaklasik 5 dakika çirpalim.
Sonra bu karisimin icine diger malzemeleri ilave edelim. Tahta kasikla karistirdiktan sonra 26 cm'lik kalibimizi iyice yaglayip karisimimizi icerisine dokelim.
Onceden isittigimiz firinimizda yaklasik 20 dakika pisirelim. Pistikten sonra tezgahimizin uzerinde 1 saat bekletelim. Kek'imiz soguduktan sonra kalibimizdan cikartalim.
Sonra bu karisimin icine diger malzemeleri ilave edelim. Tahta kasikla karistirdiktan sonra 26 cm'lik kalibimizi iyice yaglayip karisimimizi icerisine dokelim.
Onceden isittigimiz firinimizda yaklasik 20 dakika pisirelim. Pistikten sonra tezgahimizin uzerinde 1 saat bekletelim. Kek'imiz soguduktan sonra kalibimizdan cikartalim.
Krema sinin hazirlanisi; Onçe sivi krema ile krema sertlestiriçi'yi yaklasik 5 dakika mikser ile çirpalim. Sonra içine kwark, vanilya sekeri ve konserve deki kayisilarin karisini dograyip içine ekliyelim. Bu karisimi buzdolabimizda kekimiz soguyana dek en az 2-3 saat bekletelim.
Daha sonra kremamizi kekimizin her tarafina spatula yardimiyla sivayalim (pastamizin ortasina kremayi daha vazla kulanalim). Ustune ayirdigimiz kayisilari dizelim. Isteye gore susledikten sonra buzdolabimizda en az 2 saat bekletelim... Afiyet olsun.
Not: Ben pastanin ustune 125 gr cikolata rendeledim boylece tadi daha guzel oluyor.
10 yorum:
Merhaba,
etkinlikler icin www.portakalagaci.com/mim adresindeki bilgilere gore ev sahibesi olabiliyorsun. Yalnis bilmiyorsam eylul ayi icin ev sahibi ariyorlardi, umarim kapilmamistir :) biz de sana geliriz ... guzel -leziz tariflerle
mm ellerinize saglik harika gorunuyor
merhaba
ellerine sağlık
kayısılar yumurta sarısı gibi durmuş
:):):):)
hoş bir görüntü yani
sevgiler
quark li pastalar herzaman güzel olur zaten :)
ellerine saglik canim...masallah sana...cok beceriklisin :)
Suheyla, Nihan, Esra ve Optio ablacim cevaplariniz icin tesekkur ederim .sevgilerimle..
Selmacim pasta cok guzel gorunuyor. Sitenide cok begendim. Sen benim becerikli arkadasimsin.
optum,
zehra
Zehra canim arkadasim beni cok mutlu ettin optum cuma gorusuruz ;)..
aşkım harika şeyler ya resimler çok hariha gözüküyor sen bitanesin ve çok zekisin başarılarının devamını dilerim.teyzen gulo
teyzecim bitanem iyi dileklerin icin cok tesekkur ederim seni optm kib
selmacım pasta çok güzel görünüyor.öptüm canım
Yorum Gönder