
Bu Çin yemeğine olan merakim aslinda gecen sene Ramazanlik ayinda basladi. Calistigim restorant'ta bu yemeği pisirdiklerinde hosuma gitmisti. Bence biraz oruçlu olmanin'da etkisiyle ´Bami Goreng´ gozume lezzetli geldi ve denemeye karar verdim.
Kisaca yapilisi;
Tavuk gögusunu kucuk kucuk dograyip bir wok tavasi icinde az yagda kavurun. Bizim burda Çin yemeklerinde kulanabilmek icin 500gr'lik posetlerde karisik sebze satiliyor. Eyer bunu bulamadiysaniz, o zaman soya filizi+ pirasa + havuç bu ucluyu ayiklayip, yikadiktan sonra ince dograyip kulanin. Kalin Çin makarnalarini (mie) pişirip sularini suzun. Tavuk göguslerine Sambal Oelek, baharat, keçap,karabiber, ince dogranmis sebzeleri ve biraz su ilave edip pisirin. Makarnalari´da en son ilave edip 5 dakika çevirin. Servis tabagina alip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!



Kokular nasil???


Once bu cubuklarla yemeyi denedik ama ne zormus bu iş, Çinlilerin nasil zayif kaldigini simdi daha iyi anladim ; )
1 yorum:
ellerine sağlık; ayrıca da ziyaretin için teşekkür ederim selamlar efendim...
Yorum Gönder