9 Ocak 2012 Pazartesi

Bami Goreng - Çin yemeği

DSC05590           Yeni bir tarif ekleme hevesimin azaldigini zaten sizlerde seyahat yazilarimdan farketmişsinizdir.Artik bizim evde en az zaman ayirdigim mekan 'mutfak' oldu, o yuzden tarif bile ekliyemez oldum. Aslinda bundan hicte sikayetci deyilim ;) cunki canim annem'in ellinin lezzeti zaten bir baska guzel. Hemen bir yemek tarifiyle canlilik getiriyorum buraya...

Bu Çin yemeğine olan merakim aslinda gecen sene Ramazanlik ayinda basladi. Calistigim restorant'ta bu yemeği pisirdiklerinde hosuma gitmisti. Bence biraz oruçlu olmanin'da etkisiyle ´Bami Goreng´ gozume lezzetli geldi ve denemeye karar verdim.

Kisaca yapilisi;

Tavuk gögusunu kucuk kucuk dograyip bir wok tavasi icinde az yagda kavurun. Bizim burda Çin  yemeklerinde kulanabilmek icin 500gr'lik posetlerde karisik sebze satiliyor. Eyer bunu bulamadiysaniz, o zaman soya filizi+ pirasa + havuç bu ucluyu ayiklayip, yikadiktan sonra ince dograyip kulanin. Kalin Çin makarnalarini (mie) pişirip sularini suzun. Tavuk göguslerine Sambal Oelek, baharat, keçap,karabiber, ince dogranmis sebzeleri ve biraz su ilave edip pisirin. Makarnalari´da en son ilave edip 5 dakika çevirin. Servis tabagina alip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!

DSC05577

DSC05582

DSC05584
 Kokular nasil???
DSC05586

DSC05572
Once bu cubuklarla yemeyi denedik ama ne zormus bu iş, Çinlilerin nasil zayif kaldigini simdi daha iyi anladim ; )

1 yorum:

Dilekhaniminmutfagi dedi ki...

ellerine sağlık; ayrıca da ziyaretin için teşekkür ederim selamlar efendim...