16 Ocak 2012 Pazartesi

Babaannemin yemeği..

Babaanne yemeği

Cumlesine 'canim menim' diye basliyan ve dilinden salavât eksik olmayan canim babaannem benim. Buyuklerimizin ellerinden genelde yemekler bir ayri lezzetli olur, aynisini bir baskasi yapsin ginede o tadi yakaliyamayiz..Babaannem bizim burda lahana sarmasiyla meshurdur ama benim icin ikincisi fırında ıspanaklı patates.

Malzemeler:




  • Patates (istenilen kadar)
  • Ispanak (istenilen kadar)
  • 1 Sogan
  • 1 cay bardagi Süt
  • Kasar Peyniri
  • Tere yağı
  • Tuz


  • Hazirlanisi:
    Oncelikle patateslerin kabuklari soyulup haslanir. Diyer taraftan ispanak temizlenir yikanir. Kucuk dogranmis soganlari yagda kavurduktan sonra dogranmis ispanak ilave edilip güzelce pisirilir, ocaktan alinir. Haslanmis patatesler bir kabin icinde yarim caybardagi kadar süt, tere yağı, rendelenmis kasar peyniri ve tuz ekleyerek biraz ezilir.Firin tepsisine once ispanaklari ve daha sonra patates puresini üzerini tamamen kapatacak sekilde dagitilir ve bu karisimin uzerine en son kasar peyniri rendelenir. Onceden isitilmis firinda uzeri kizarincaya kadar pisiriyoruz.
    Affiyet olsun!

    Babaanne yemeği
                                           Allah sağlık sıhhat uzun ömür versin insallah..:)

    2 yorum:

    Serap dedi ki...

    Nasıl güzel, tertemiz bir yüzü var. Ömrü uzun ve sağlıklı olsun dilerim. Ellerinize sağlık.

    daimamutfak dedi ki...

    Babaanneler ile torunlar arasında çok iyi bir iletişim vardır.ben kaybettim onu ama her daim anarım..sağlıklı ömür diliyorum ikinizede..sevgiler..