25 Ocak 2012 Çarşamba

Kadayıf dolması

kadayif dolmasi

Gecenlerde amcam sagolsun Turkiye'den taze kadayif getirmisti. Burda tazesini bulmak mumkun olmadigi icin kadayıf dolması vazla yapilmiyor. Erzuruma gittiyimde Kadayıfçı Muammer Usta‘nın yerini önermistiler. Onun gibi saate 300 dolma saramasakta, ayni lezzeti yakalamak mumkun. Hazir evde taze kadayif varken, annem tatlıyı yapmaya koyuldu. Dolmalar sarildi, yagda guzel kizardiktan sonra şerbete konmasiyla bitmesi bir oldu : )..Ben o arada tabaklari dizip birde resim cekiyordum, en zor iş gine bana kaldi haha ;)..Canim annem iyiki VARSIN!!!


kadayif dolmasi.                                          çitir çitir kizariyorlar...

O kadar övduk bari annem yapilisinida anlatsin:

Tel kadayıfı elinizle iyice didikleyin. Avucunuzun icine bir parca kadayıfı alın. Kadayıfın icine biraz ceviz ici koyun. Daha sonra avucunuzun icindeki kadayıfı sıkıca sarıp rulo yapın. Kadayıfları yumurtaya bulayın ve sivi yagda kızartın. Şerbeti icin tencereye toz şekeri ve uzerini geçecek kadar su ekleyip şerbeti kaynatın. Kızarttıgınız kadayıfları soguk şerbete atıp 3-5 dakika sonra cıkartıp daha sonra servis edin. Bizim dolmalar biraz tombiş oldu, siz daha ince sarabilirsiniz. Afiyet olsun!!!

2 yorum:

Unknown dedi ki...

Çok severim, çıtır çıtır harika görünüyor dolmalar. Ellerinize sağlık..

Canan Demirbağ dedi ki...

Çok severim kadayıf dolmasını ellerinize sağlık..